Sant Agustí

Ama et quod vis fac ( Sant Agustí)


dimarts, 11 de setembre del 2012

Anníbal Barca




Inaguram aquesta nova secció amb el cartaginés més coneguts de tots els temps.  Estem parlant d´Anníbal Barca. En fenici, Hanni- ba´l, que significa " aquel qui té el favor de Baal" i Barqa, que vol dir " raig". Va nèixer a l´any 247 a. C. i morí al 183 a. C. a Bitia, a l´actual Turquia. Fou un general i estadista, considerat com un dels grans estrategues de la Història.

Va ser uns del generals més actius de la Segona Guerra Púnica, en què va portar a terme una de les gestes militars més audaces de l'Antiguitat: Anníbal i el seu exèrcit, en el qual s'incloïen elefants de guerra, van partir d'Hispània i van travessar els Pirineus i els Alps amb l'objectiu de conquerir el nord d'Itàlia . Allà va derrotar als romans en grans batalles campals com la del llac Trasimeno o la de Cannae, que encara s'estudia en acadèmies militars en l'actualitat. Malgrat l seu brillant moviment, Anníbal no va arribar a capturar Roma.

Anníbal va aconseguir mantenir un exèrcit a Itàlia durant més d'una dècada, rebent escassos reforços. Després de la invasió d'Àfrica per part de Publi Corneli Escipió l'Africà, el Senat púnic li va cridar de tornada a Cartago, on va ser finalment derrotat per Escipió a la batalla de Zama.